13. kesäkuuta 2015

Britakakku tuoreilla marjoilla


Tässä se on, kesän ensimmäinen Britakakku!
Britakakku tuoreilla mansikoilla on suurta herkkuani, mutta tunnustanpa nyt samalla senkin, että perheemme britakakkujen leipomisen on yleensä hoitanut siskoni...
Tällä kertaa päätin kuitenkin tarttua härkää sarvista ja leipoa kakun kokonaan itse. :)


Kakku meni appiukon syntymäpäiväkahveille ja niinpä halusin kakusta hieman juhlavamman kuin mitä tavallisemmin tehty suorakaiteen mallinen.
Muistinkin nähneeni Suklaapossun ihanassa blogissa pyöreän britakakun ja samaan muotoon päädyin sitten itsekkin.


Koska tein kakkua ensimmäistä kertaa itsenäisesti, niin soittelin reseptiä siskoltani ja tuumin, että riittääköhän taikina kahteen pyöreään vuokaan, kun yleensähän siitä tulee pellillinen. No riittihän se ja olisi riittänyt kolmeenkin, niinhän se oli riittänyt Suklaapossullakin. Grr..
Koska jaoin taikinan vain puoleksi kahteen vuokaan, tuli kerroksista melko paksut, mutta eipä tuo oikeastaan lopulta mitään haitannut, hyvin meni näinkin ja herkullista oli!
Halutessasi kerroksista ohuempia, jaa taikina kolmeen pyöreään vuokaan. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä kakusta suorakaiteen mallisen paistamalla pohjan uunipellillä ja leikkaamalla paiston jälkeen puoliksi.


Tässä vielä herkkuohje, johon pohjan resepti otettu k-ruoka-reseptisivustolta.

Britakakku tuoreilla marjoilla

Pohja

150 g voita (huoneenlämpöisenä)
1,5 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Voitele ja jauhota 2-3 pyöreää irtopohjavuokaa tai vuoraa uunipelti voidellulla leivinpaperilla, mikäli teet suorakaiteen muotoisen kakun. 
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen, samalla hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoja ja maitoa muutamassa erässä vuorotellen taikinaan, aloittaen ja lopettaen jauhoilla.
Levitä taikina vuokien pohjalle (tai uunipellille leivinpaperin päälle) ja valmista marenki.

Marenki

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, jatkaen vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.
Levitä marenkiseos vuokiin taikinan päälle.
Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
Anna jäähtyä ja irrota varovasti vuoasta.
Täytä ja koristele.

Täyte

4 dl vispikermaa
n.2-3 rkl tomusokeria
500 g tuoreita mansikoita
250 g mustikoita

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
Levitä puolet vaahdosta kakkupohjan päälle ja ripottele päälle puolet marjoista.
Nosta toinen kakkupohja päälle ja levitä loput vaahdosta ja marjoista.
Herkuttele heti!

6 kommenttia:

  1. Voi kun kaunis! :) Kyllä tuoreet marjat vain ovat niin nättejä, ja hyviä : Ja uskon että kakku maistui paksummista pohjista huolimatta oikein ihanalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Samaa mieltä, kyllä tuoreet marjat kruunaavat leivonnaisen kuin leivonnaisen niin näöllään kuin maullaan :) Ihanalta kyllä maistui, mutta fiksumpi olisi kurkkinut vielä ennen valmistusta myös sinulta vinkkejä, siis jo ennen leivontaa :D Hyvä kuitenkin näinkin ;)

      Poista
  2. Ihanan kesäisen näköinen ja maistui varmasti herkulliselle :). Minäkin tein viikko sitten kesän ensimmäisen Brita-kakun, mutta enpä ehtinyt kuvaamaan ennen kuin vieraat pistelivät kakun suihinsa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leipoo sukkasillaan! Herkullista oli kyllä, enkä yhtään ihmettele, että vieraasi ehtivät popsia kakun ennen kuvausta, niin hyvää britakakku vain on :D No leivot uuden kakun kuvattavaksi.. ja syötäväksi ;D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa ilman muuta kokeilla, hyvää on :) Ehkä tekisin kuitenkin pohjat nyt kolmeen vuokaan, kahden sijaan...

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...